Stervensbegeleiding

Sterven is onderdeel van het leven, al zijn we dat in onze huidige cultuur grotendeels uit het oog verloren. Maar geen mens komt er onderuit. En hoewel we dit liever voor ons uit schuiven, ontkomen we er niet aan.

Ieder mens krijgt hier onherroepelijk mee te maken: het eigen sterven. Gelukkig houden velen zich daar niet alle dagen mee bezig. Echter als je te horen krijgt dat het einde in zicht is, kan dit alles op zijn kop zetten.

Konzolo begeleidt u hierin om toe te leven naar het sterven.

  • Leren accepteren van het komende einde
  • Welke zaken wilt u nog bespreken,
  • welke zaken wilt u kwijt, zonder dat anderen daar last van hebben.
  • Hoe wilt u worden herinnerd?

Konzolo ondersteunt u in het stervensproces en bij het beantwoorden en vastleggen van deze vragen.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op

Een mens sterft twee maal: de eerste keer wanneer ze overlijdt, en de tweede keer wanneer ze wordt vergeten. Tegen de eerste dood had u geen verweer. Geen van ons heeft die kunnen tegenhouden. Maar door te herdenken werpen we een drempel op tegen de dood van het vergeten.

Jacobine Geel, 10-11-2014

Spreken bij de uitvaart

Het is in ons land een goede gewoonte om enkele woorden te spreken bij een afscheidsplechtigheid. Voor velen is dit een emotionele aangelegenheid.

Konzolo kan dit voor u doen. Samen met u bespreken we wat er gezegd en gezwegen zal worden. Op deze manier werken we samen toe naar een waardig herdenkingsmoment.

Of u nu wel of niet gelooft, maakt voor de uitvoering van onze werkzaamheden geen verschil. Wij respecteren uw overtuiging hierin.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op

Verzorging van de afscheidplechtigheid

Voor velen is het invullen van de afscheidsplechtigheid een hele opgave. Uiteraard kan de begrafenisondernemer wel de plechtigheid aankondigen en afsluiten. Maar de verdere invulling is veelal voor de familie zelf.

Konzolo geeft u de mogelijkheid dit volledig of gedeeltelijk uit handen te geven. Of het nu gaat om de invulling van een kerkelijke afscheidsplechtigheid of niet; Konzolo bespreekt samen met u hoe de plechtigheid vorm gaat krijgen.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om dit al eerder te bespreken dan na het moment van overlijden.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op